1. kihívás _ Győry Zsombor - 7.b

 


BESZÁMOLÓ A JÁNOS VITÉZ TEMATIKÁJÚ FELSŐS FARSANGRÓL

 

2023. február 10-én (pénteken) került megrendezésre iskolánkban a felső tagozatos farsang, melyet a Diákönkormányzat szervezett.

A farsangot megelőzően a felső tagozatos osztályok között kisorsolásra kerültek a János vitéz című elbeszélő költemény főbb jelenetei. Az osztályok a DÖK által azt a feladatot kapták, hogy a kihúzott jelenetet adják elő a farsangon. Így izgalmas készülődés előzte meg a farsang napját. Az osztályok sokat készültek, terveztek, próbáltak és a szorgalmasabbak még jelmezeket is készítettek.

A farsang napján 14:00 órától mutatták be az osztályok az általuk megrendezett János vitéz-jeleneteket a történetek sorrendjében. A bemutatóra a tornateremben került sor, a felső tagozatos osztályok és tanárok előtt. Minden osztály viccesen próbálta meg előadni a jelenetét, az alábbiak szerint:

5.a.: Bevezető rész



5.b.: Zsiványok

6.a.: Francia-török csata

6.b.: Huszárok

7.a.: Tündérország

7.b.: Óriásország

8.b.: Boszorkányok

8.a.: Hazaút a hajón





Nagyon jól szórakoztak az előadások során a tanárok és a diákok egyaránt.

Ezt követően, 15:30 körül kezdetét vette a DJ-s buli a Kossuth teremben. A zenét a korábbi kossuthos diákok szolgáltatták. Jó hangulatban buliztunk és ha közben megszomjaztunk vagy megéheztünk, akkor felszaladtunk az osztálytermekbe, ahol a szülők által küldött finomságok vártak minket.

Nagy izgalommal várta mindenki a tombolasorsolást, mely 17:00 órakor kezdődött. Jobbnál jobb ajándékok találtak gazdára. A DÖK nagyon szuper ajándékcsomagokat állított össze (édességekkel, írószerekkel stb.) és szerintem a korábbi éveket felülmúlták azok az ajándékkártyák, amivel a nyertesek mentesülhetnek egy alkalommal a menzán a sorbaállástól, vagy szünetben az udvarra való kimeneteltől, vagy egy szóbeli felelet alól. Ezek az ajándékok aratták a legnagyobb sikert.

A tombolasorsolás után tovább folytatódott a buli, egészen 18:00 óráig.

Gyorsan elrepült az emlékezetes délután, nagyon jól éreztük magunkat!

Köszönjük a szervezést a Diákönkormányzatnak és a felügyeletet a tanároknak!

Már most várjuk a jövő évi farsangot!

 

Győry Zsombor 7.b osztály



 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések