Győry Zsombi (7.b) cikke: Az Operettszínházban jártam: az Abigél című musical 300. jubileumi előadásán

 


Az Operettszínházban jártam: az Abigél című musical 300. jubileumi előadásán




2022. október 7-én Budapesten az Operettszínházban megnéztem az Abigél című musicalt, ami Szabó Magda: Abigél című regénye alapján készült. A rendező: Somogyi Szilárd, a zeneszerző pedig Kocsák Tibor.

Azért is volt különleges ez az előadás, mert ez volt a 300. jubileumi előadás! Az Operettszínház 2008-ban mutatta be először ezt a musicalt, egy-egy szerepet sok színész eljátszhatott már.

Ha olvastátok a regényt, akkor tudjátok, hogy ez egy szívet melengető, sírós-nevetős történet.


A darab főszereplője Gina, a tizenéves gimnazista lány, akit édesapja intézetbe ad. Az intézetben számos izgalmas esemény történik és sok iskolai jelenetet láthatunk.

Szabó Magda így ajánlotta nekünk fiatal hősnőjét:

"1943-ban Gina elbúcsúzik otthonától és azoktól, akiket szeret, mert az apja beadja a híres árkodi intézetbe. A kis gimnazistát a rideg világ, a szokatlan, kegyetlen törvények lázadásra késztetik. Ám megtud valamit, ami maradásra bírja, önként vállalja a rabságot… Hogyan igazodik el a kis tizenéves lány ebben a felnőtt-titkoktól terhes világban? Vajon hihet-e a naiv diáklegendákban, amelyet a kertben álló, korsós leányt formázó szobor alakja köré fon a lányok képzelete? Írjon talán ő is levelet Abigélnek, aki mindig segít a bajbajuttotakon…?”

A darabban sok gyönyörű dalt hallhatunk és mivel ez volt a 300. előadás, az előadás végén a korábbi szereplők is megjelentek a színpadon és közösen énekeltek.

Számomra azért is volt különleges ez az előadás, mert Ginát Kardffy Aisha színésznő alakította, akivel együtt játszhattam a Mozart c. musical-ben (ő volt Mozart felesége), a rendező pedig az a Somogyi Szilárd, aki a Mozart c. musicalt is rendezte.

Ajánlom nektek a musical megtekintését és a regény elolvasását, nem fogtok csalódni!

 

„Jó napot kívánok, Isten áldásával!”:

Győry Zsombi 7.B






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések